8 juni Nemo Studio – Comedy for Climate

We spraken met Jodie Schreuder, marketing en communicatie medewerker bij De Studio van NEMO over de Comedy Show ‘Comedy for Climate’. 

Wat is De Studio van NEMO?

“Speciaal voor volwassenen hebben we De Studio opgericht, dat is een extra locatie van Nemo 10 minuten lopen van het grote iconische NEMO-gebouw. De Studio heeft steeds wisselende programma’s, dit jaar de tentoonstelling ‘Energy Junkies’. Deze tentoonstelling gaat over onze verslaving aan energie, de impact op het klimaat en mogelijke oplossingen voor de toekomst. De bezoeker wordt daarbij ook uitgedaagd naar zijn eigen verslaving te kijken en na te denken welk gedrag hij bereid is aan te passen. Op de donderdagavonden worden daarnaast extra activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld lezingen, workshops en op 8 juni dus ‘Comedy for Climate’.

Is het klimaat dan om te lachen?

“Het is natuurlijk een zwaar onderwerp, het is ook continue in het nieuws en voor je het weet worden mensen klimaatmoe. Lachen over een zwaar onderwerp, maakt het onderwerp lichter en daardoor makkelijker bespreekbaar. Het is een laagdrempelige manier om het onderwerp onder de aandacht te brengen. Toen we het de vorige keer organiseerden zagen we dat het een diverse groep mensen trok, daar waren we heel blij mee.” 

Waarom is het belangrijk om een brede groep mensen te bereiken over het klimaat?

‘Het klimaat is maatschappelijk een zeer relevant onderwerp. We willen graag een gesprekstarter zijn, niet met de vinger wijzen. We willen laten zien wat de feiten zijn en bezoekers vervolgens zelf keuzes laten maken. We vinden het belangrijk dat bezoekers vervolgens met een positief gevoel naar huis gaan.’

Hoe zijn jullie terecht gekomen bij het Comedyhuis?

‘Ik ben op zoek gegaan naar comedians die hier ervaring mee hebben, toen kwam ik uit bij het Comedyhuis. De samenwerking verloopt heel soepel. De eerste keer dat we de voorstelling hebben georganiseerd was het binnen no-time uitverkocht en bezoekers waren heel enthousiast. Dat smaakte naar meer! Dus 8 juni hebben mensen weer de kans om naar deze show te komen kijken.’

Wil je 8 juni komen lachen? Stand-up – Comedy for Climate (reprise) – NEMO Science Museum

Interesse om zelf een Klimaat Comedy Show te organiseren binnen jouw organisatie? Kijk hier voor de mogelijkheden. Klimaat Comedy Show – Comedyhuis

Foto: DigiDaan