Emiel van der Logt

Emiel van der Logt (’83) heeft een schurfthekel aan het schrijven van bio's, maar houdt daarentegen zielsveel van stand-up comedy. In 2011 doet hij mee aan een open podium en is meteen verslaafd. Na het behalen van de finaleplaats van het prestigieuze cabaretfestival Cameretten 2014 gaat hij solo de theaters in met zijn eerste avondvullend programma 'Stop met huilen' (deze speelt hij zelfs in Jakarta), gevolgd door zijn tweede solo voorstelling 'Serieus?!'.

Toen door Corona duidelijk werd dat podiumkunst veel minder belangrijk is dan het kunnen blijven kopen van high-end plastic teringzooi bij de Action, vluchtte hij uit Nederland. Hij reisde 8 maanden met een camper door Europa en maakte daar zijn derde programma 'Geen Spijt!', waar hij tot ’23 mee in het theater staat.

Naast solo programma's speelt Emiel stand-up door heel Nederland en België. Zo stond hij onder meer op de Zwarte Cross, Concert at Sea en Paaspop. Hij vertelt zijn verhalen vol overtuiging, hoge energie en het tastbare gevoel van plezier. Zonder filter en zeker niet politiek correct: Emiel weet altijd grote kwesties op een heerlijk humoristische wijze te vatten.