Fuad Hassen

Fuad Hassen is een stand-upcomedian en cabaretier van oorspronkelijk Eritrese afkomst. Met zijn sympathieke uitstraling, gulle lach en uitstekende vertelkwaliteiten heeft hij de lachers als snel op zijn hand.

Fuad werd geboren in het Eritrese Asmara, maar verhuist op vijfjarige leeftijd naar Den Bosch. In 2006 begint hij zijn carrière als stand-upcomedian met een optreden in het Comedy Café in Amsterdam. Amper twee jaar later staat hij al met zijn handen in de lucht op het hoogste treetje: hij wint zowel de jury- als publieksprijs van de Culture Comedy Award 2008. In 2013 bereikt hij vervolgens de finale van Cameretten.

Cabaretprogramma's Fuad Hassen
Fuad Hassen debuteert in 2014 met zijn eerste avondvullende programma Pareidolia. Drie jaar later beklimt hij de podia voor zijn voorstelling Held. Vanaf eind 2019 trekt Fuad langs de Nederlandse theaterzalen met zijn derde show Remmende Voorsprong.

De cabaretier heeft een goed oog voor details. Bijzaken veranderen in zijn shows al snel in centrale thema´s. Er ontgaat hem in ieder geval weinig.

Fuad Hassen op tv
Fuad is bij tijd en wijle te zien in humoristische (tv)programma's. Zo werkte hij mee aan Rare Jongens en VARA HumorTV en Is er een dokter in de zaal?