Marc van Gestel

"Ik ben geboren en getogen in de friend zone" - Marc van Gestel

Met veel verdriet hebben de leden van het Comedyhuis kennis genomen van het overlijden van onze vriend en collega Marc van Gestel.

Jaren geleden leerden wij Marc kennen (juni 2015) toen hij bij een comedycursus langskwam om te kijken of stand-up comedy wat voor hem was. Dat bleek het geval: zijn droogkomische oneliners waren een regelrechte hit. Al snel won hij de publieksprijs (2018) van de Comedy Talent Award en sindsdien was Marc iemand die eigenlijk altijd wel bereid was om op te komen dagen als wij weer een krankzinnig plan hadden bedacht.

Comedy voor winkelend publiek op een zondagmiddag? Een livestream tijdens de chaotische eerste lockdown van corona? Underground comedy in een antikraakpand? Hij vond het geen enkel probleem. Zo werd Marc niet alleen een gewaardeerde collega en een geweldige toevoeging voor onze line-ups, maar ook een fijne vriend. Iemand die stil, bescheiden, lief en bovendien èrg grappig was: een combinatie van karaktereigenschappen die zeker niet bij alle comedians aanwezig is.

Dat hij nu weg is, ervaren wij als een groot onrecht en stevig verlies. Wij wensen zijn familie, vrienden en naasten veel sterkte toe. We gaan je missen, Marc. We zijn dankbaar dat we even in jouw friend zone mochten vertoeven.