Silvester Zwaneveld

Cabaretier Silvester werd geboren op 3 november 1969 in Beilen. Na vele rondzwervingen studeerde hij af aan de kunstacademie te Rotterdam.

Silvester Zwaneveld is bekend van het cabaretduo Arie & Silvester. Hij vond diepgang in zijn soloshows. Naast cabaret heeft hij verschillende visuele/tekstloze voorstellingen gemaakt en produceert/regisseert hij tal van andere theatermakers met zijn bedrijf www.line-uptheater.nl

Naast de planken is Silvester eigenaar van de animatie studio www.silly-productions.com en sleepte vele internationale prijzen in de wacht. Hij ontwikkelt Apps waaronder de interactieve App voor de show 'In De Lift', (Hij is de eerste cabaretier die met een App de theaters in is gegaan) maar ook het interactieve leesboek, 'Plaza Patatta', waarmee ze genomineerd werden als beste Nederlandse innovatie in 2013.

Ook illustreert Silvester de boekenserie Plaza Pattate en schreef hij een eigen prentenboek, een roman en het boek: 'Zo maak je een cabaretprogramma' met begeleidende podcast.

Zwaneveld heeft een relatie met schrijfster en KRO Kindertijd-presentatrice Nanda Roep, met wie hij twee kinderen heeft.